![](https://autyzmopole.pl/wp-content/uploads/2020/12/image-186.png)
![Pieczenie pierników - bezpłatne warsztaty - Miasto Leszno](https://autyzmopole.pl/wp-content/uploads/2020/12/image-21.jpeg)
Witam dziś przygotowałam dla Was zajęcia, na których będziemy robić polewę oraz dekorować wcześniej upieczone świąteczne pierniczki. Zapraszam rodziców do wspólnej pracy. 🙂
Polewa
- 50 g czekolady mlecznej ( bezglutenowej)
- 50 g czekolady białej ( bezglutenowej)
- 2 łyżki masła lub oleju kokosowego
- ⅔-1 szklanka orzeszków arachidowych bez soli
- W rondelku rozpuść łyżkę masła lub oleju kokosowego i dodaj czekoladę mleczną. Gdy czekolada zacznie się rozpuszczać zmniejsz ogień do minimum i podgrzewaj aż cała się roztopi ( proszę rodziców o czujne oko, w momencie kiedy dziecko ma styczność z kuchenką).
- W drugim rondelku roztop w ten sam sposób czekoladę białą.
- Ciasto posyp orzeszkami i polej obiema czekoladami.
- Udekoruj pierniczki w dowolny sposób.
![Pora na pieczenie pierników. Możesz to zrobić na warsztatach w Kuźni Artystycznej | Mój Radom](https://autyzmopole.pl/wp-content/uploads/2020/12/image-22.jpeg)
Życzę miłej zabawy. 🙂
Opracowała Ewelina Niemiec
Comments are closed