13.04.2021, klasa 2C, Rewalidacja- Kółko turystyczne, Włoskie smaki- przygotowywanie spaghetti

Dzień dobry,

Wczoraj , na zajęciach z kółka turystycznego, rozpoczęliśmy tematykę związaną z Włochami. Miałaś możliwość zobaczenia na zdjęciach , jak wyglądają wybrane zabytki kraju i jakie dania są charakterystyczne dla Włoch. 

Dzisiaj chciałabym nawiązać do kulinariów tego kraju.

Zapraszam Cię do przygotowania spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem.

Zobacz obraz źródłowy

Potrzebne składniki:

Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: pimidory w puszce
Obraz znaleziony dla: cebula
Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: olej
Obraz znaleziony dla: bazylia w doniczcce

Potrzebny sprzęt kuchenny:

Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: deska do krojenia
Obraz znaleziony dla: nóż
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: łopatka drewniana
Obraz znaleziony dla: garnek do spaghetti

Przygotowanie spaghetti:

Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: olej
Obraz znaleziony dla: cebula
Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
C:\Users\Aneta\Desktop\komunikacja alternatywna\czynności\kroić.WMF
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: cebula
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: przygotowanie spaghetii
Obraz znaleziony dla: przygotowanie spaghetii
Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Zobacz obraz źródłowy
Obraz znaleziony dla: bazylia w doniczcce

Życzę Ci smacznego!

Dziękuję bardzo

Opracowała: Aneta Trojanowska

Udostępnij:

Tagged:

Comments are closed