Dzień dobry,
dzisiejsze zadanie to wykonanie jajecznicy, najlepiej z ekologicznych jajek 🙂 Jajka zakupione w sklepie mają stempelki, te z oznaczeniem ZERO pochodzą z chowu ekologicznego. Takie kury są hodowane w tradycyjny sposób, mają wolny wybieg na świeżym powietrzu, są karmione świeżą karmą, dodatkowo zjadają owady i rośliny.
Wiem, że niektórzy z Was mają własne ekologiczne kurniki i codzienną porcję świeżych, zdrowych jajek:)
Zachęcam do wykonania zdrowej jajecznicy. Karta pracy przedstawia jakie produkty należy przygotować oraz jakie przybory kuchenne będą nam potrzebne. Pamiętaj o zasadach higieny i dokładnym umyciu jajek. Zachowaj ostrożność w kontakcie z kuchenką i gorącą patelnią.
Gotową jajecznicę można posypać posiekanym szczypiorkiem, natką pietruszki czy koperkiem 🙂
Życzę smacznego.
Pozdrawiam.
Diana Krygiel
Comments are closed